Daljiski upravljači - kako naći zamjenu
     Zbog sve veće potrebe za zamjenom potrganih ili istrošenih daljiskih u dobroj namjeri preporučamo vam da nabavite direktni zamjenski upravljač. Prednosti su višestruke:

ima sve tipke kao i vaš orginalni daljinski upravljač (mada drugačijeg rasporeda)
neće se ni u u ludilu rasprogramirati kada isprazni baterije
neće zakazati ako slučano stisnete "krivu" tipku

    Zbog toga vam preporučamo da neupotrebljivi daljinski upravljač zamjenite u specializiranim trgovinama. Naravno uvijek provjerite da nisu samo prazne baterije. Popis trgovina imate na stranici www.sper.hr/adrese.htm. Cijena nije kritična i obično je od 90 do 150kn.

     Pogledajte prodavaonice elektroničkog materijala koje u ponudi imaju "zamjenski daljinski upravljači".

     Univerzalni daljinski upravljači su naizgled zgodni, ali često imaju dosta nezgodnih karakteristika:

treba naći kod i isprogramirati ga
može se dogoditi da ne možete pronaći kod koji odgovara za vaš TV
kod se kod dosta modela može poništiti kad se isprazne baterije
skoro nikad nema sve tipke kao i orginalni pa često za starije modele TV-a nema tipki za podešavanje tv kanala, boje, kontrasta, svjetline
slučajnim stiskanjem selektorskih tastera za druge uređaje daljinski prividno prestaje raditi dok se ponovno ne stisne odgovarajuća tipka selektora

     Ako nabavljate drugi daljinski za stariju osobu, najbolje je da to ne bude univerzalni daljinski već direktni zamjenski daljinski. Biti će jednostavniji za rukovanje i mala je šansa da slučajno prestane raditi.

     Ako u vašem gradu nema specijalizirane prodavaonice, možete daljiski upravljač naručiti i preuzeti poštom (npr. Elmatis, Zelinska 2, Zagreb,+385 1 6171727). Daljinski upravljači se isporučuju bez baterija te vodite računa da treba nabaviti (ili odmah naručiti) i odgovarajuće baterije.